Kesä

Kesä

Esteitä on joskus tiellä kohtalon

Sunnuntaina, 7.5.2017

Viikonloppuani voi kuvailla hyvinkin yhdellä sanalla: työntäyteinen. Mutta hyvällä tavalla, ei siis rasittavana. Perjantaina oli ihanan lämmintä, lämpömittari nousi jopa lähelle kahtakymmentä astetta.

Siispä työpäivän jälkeen ulos tarkastamaan pihatilannetta.  Kukkapenkkien siivousta ja kompostin kärräämistä ym.  Istuskeltiin keinussakin hyvä tovi ja vain nautittiin auringosta.

Lauantaina olikin sisätyöpäivä. Ensin leivontaa ja ruoanlaittoa, huushollin  siivousta, sekä kotona että iltapäivällä vanhemmillani.  Äidin kukkapenkissä kukkivat kauniisti krookukset ja kevätähdet.  Omalla pihalla kukkii vasta sinivuokko.Kotia päästyä oli pakko heittää sohvalle vähäksi aikaa, jalat kun vaativat jo lepohetkeä.  Kauaa en ehtinyt köllötellä, kun mies halusi lähteä mökillä käymään. Tein vähän evästä mukaan, voileipää ja kahvia termariin.  Kolmanneksi pyöräksi kyytiin lastattiin moottorisaha, ilman sitä kun ei mökille ollut menemistä. Talvimyrsky oli katkaissut esteeksi mökkitielle kaksihaaraisen männyn.  Mökillä oli vielä hieman luntakin, mutta lampi oli sulana.  Siivousurakkaa olisi vielä sielläkin.Tänään otin pihakaverikseni oksasilppurin.  Ensin karsin pensaita kovalla kädellä, varsinkin isoiksi kasvaneet lännenheisiangervot kaipasivat siistimistä.  Vanha hernepensas oli kurottanut oksiaan jo liki tielle ja naapurin puolelle asti. Oli jo niin paksuja runkoja, että kaivoin varastosta oikean sahan ja sahata nitkutin neljä vahvaa runkoa poikki. Onneksi ei ketään ohikulkijaa sattunut paikalle, sahaamiseni vanhalla tylsähköllä sahanräyskällä oli varmasti hupaisan näköistä.

Oksasilppuri rouskutti kiltisti murskaksi kaiken tarjotun evään.  Silpun levittelin pensaiden alle suodatinkankaan päälle estämään vuohenputkien kasvua.  

Seuraavaksi pitäisi lähteä kaupoille hakemaan lannoitteita, kalkkia ja multaa. Kasveilla ei vielä ole kiirettä, kun on luvattu taas vaihteeksi kylmenevää.10 kommenttia:

 1. Sinulla onkin ollut työntäyteinen viikonloppu, mutta onneksi on ollut mukavia hommia. Minäkin haravoin tänään, vaikka lämpöasteita oli vain 1; nyt sataa lunta. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, on ihan tyytyväinen mieli, että sai jotakin aikaiseksi. Täällä paistoi aurinko ihan lämpimästi päivällä, tuuli tosin oli kolea. Nyt näyttää kertyvän tummia pilviä, saa nähdä mitä yön aikana sataa.

   Poista
 2. Nyt onkin ollut hyvä viikonloppu tehdä pihatöitä. Hampaatkaan eivät ole kalisseet suussa kylmästä. Raivostuttava kevät sinällään, sillä tulevalle viikolle on luvassa taas räntäsateita.
  Koetetaan kestää, kai sitä lämpöä saadaan taas jossain vaiheessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, oli tosi kiva viikonloppu viettää pihatöissä. Aika kului kuin siivillä. Äsken olikin jo lunta ilmassa.

   Poista
 3. Paljon mahtui puuhaa viikonloppuun, nyt saadaan pakollinen hengähdystauko puutarhahommista, kun on niin kovin kylmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkku, samaa just ajattelin, ettei käy liian raskaaksi. Eikä harmita iltavuorotkaan töissä, kun ei tee mieli pihalla värjötellä. Lunta oli ilmassa tänäänkin.

   Poista
 4. Olipa hyvä, kun oli työvälineet mukana. Olette oppineet varautumaan kaikenlaiseen.

  VastaaPoista
 5. Maatuska, aikaisemmalla käynnillä tuo huomattiin ja siksi osattiin varautua. Tosin yleensäkin meidän autossa kulkee mukana kaiken sorttista vempainta, niin ettei meinaa kyytiin mahtua😀

  VastaaPoista
 6. Hommia kerrakseen! Mukavaa viikonloppua, Konnadonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu:) Viikonloppu oli oikein leppoisa. En päässyt pihatöissä alkua pitemmälle, oli niin kylmän kalseaa. Mukavaa toukokuun viikkoa Sinulle, toivottavasti nyt lämpenisi:)

   Poista