Kesä

Kesä

Sinä ansaitset multaa

Tiistaina, 23.5.2017

Kevät taisi muuttua kesäksi täällä Keski-Suomessa! Alkuviikosta oli vielä koleaa, toppatakki päällä levittelin äitienpäivälahjaksi saamaani multakasaa, eikä edes tullut hikikään.  Mies oli löytänyt keittiön työtasolta  kirjoittamani muistilistan hankittavista lannoitteista, kalkista ja mullasta.  Oli sitten tilata pätkäyttänyt paikallisesta rautakaupasta oikein lavallisen säkkimultaa ym tarvittavan. Toivat lastin ihan pihaan asti. Jotenkin päässäni alkoi soimaan mukailtu versio Jari Sillanpään laulusta "Rakas, sinä ansaitset multaa..."

Perjantaina sää lämpeni ensimmäisen kerran tänä keväänä jo yli 20 asteen. Oikein sopivasti, koska vietimme työkavereitteni kanssa suunnittelu- ja virkistyspäivää mökkiolosuhteissa. Saunoimme ja teimme porukalla syömistä.  Työkaverini pääsivät vielä yllättämään meikäläisen muistamalla nelikymmenvuotista työtaivaltani mahtavalla kukka-astetelmalla sekä kuohuviinillä, sekä puheella. Kukkakimppu oli upea, siinä oli ainakin pioneja, ruusuja, neilikoita, freesioita, gerbera, poimulehteä ja vihreää lehteä.  Kaikki oli osattu sovittaa minun lempiväreihini vielä!  Kiitokset heille:)
Ja vihdoin koitti lauantai ja koko talven odottamani retki Pietarsaareen Blomqvistin taimistolle! Virkkuna pomppasin ylös jo hyvissä ajoin odottamaan Onnelan väkeä (sisareni ja hänen miehensä) hakemaan minut kyytiinsä.  Matkalla pysähdyimme Härmän kylpylän notkuvien ruokapöytien ääreen ruokailemaan. Olipa mahtavat antimet jälkiruokia myöten.

Blomqvistilla oli  tarjolla kaikkia ihanuuksia, kuinkas muutenkaan.  Minä ostin mm. taas yhden uuden Physocarpuksen (purppuraheisiangervo) nimeltään "Summer Wine", sekä rungollisen syreenin "Sensation".  Lisäksi muutama ruusu, sekä perennoita. Takakontti täyttyi ihan kiitettävästi taas.  Tosi mukava reissu halki Pohjanmaan, kiitokset Onnelaan :)Sunnuntaina olin ihan pihalla. Noo, aamupäivällä tein ruokia, mutta muuten lapio heilui ja kottikärryt saivat kyytiä. Pientä vastoinkäymistäkin oli: kottikärryistä hajosi pyörä, vesiletku vuoti monesta kohtaa, keinun pehmusteisiin oli talvivarastossa tullut pari hiiren nakertamaa reikää, keinun katos repesi paikalleen laitettaessa... kaikki korjattavissa toki, mutta ärsyttävää silti.

Parin viime päivän aikana on koivuihin tullut hiirenkorvat.  Sehän tietää sitä, että on aika leikata ruusut.  Pari viime kesänä ostamaani ruusua näyttäisi elottomilta, aina tätä hävikkiä tulee talven aikaan. Läheskään kaikki perennat eivät ole vielä nousseet, kärhöistä puhumattakaan.  Sade tekisi kyllä nyt terää kaikelle kasvulle. 

Tulppaanit ja narsissit alkavat pikkuhiljaa kukkia.  Syksyllä istuttamani kevätkurjenmiekat kukkivat kauniin sinisinä, valkovuokot ovat levinneet kivasti ruusupensaiden juurelle, samoin idänsinililjat.

12 kommenttia:

 1. Kauniin kimpun sait, palkinto pitkästä työurasta - Onnea!
  Ruusut näyttää minullakin tuottavan tappioita, mutta muutama kärhö jo kohoaa maasta, se sitten ilahduttaa! Ja sadetta meilläkin jo kaivataan!
  Taimitarhojen ostosreissut ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkku, hienoa, että sinulla jo kärhöt ovat kasvussa. Ruusut ovat niin arkoja, pitäisi kai suojata paremmin. Jospa loppuviikolla saataisiin sadettakin. Mukavaa viikonjatkoa sinulle😃

   Poista
 2. Todella kaunis kukkakinppu. Onnittelut myös pitkän työurasi johdosta.
  Nyt on ollut todella lämmintä ja aurinkoista muutaman päivän ja mikä onkaan kasveja istutella. Luonto ja puutarha vain janoaisi jo vettä hyvin kipeästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, on kyllä niin ihana tuo kukkakimppu! Onneksi tuli iso maljakkokin mukana, ei olisi noin kookas kimppu mahtunut vanhoihin maljakoihini. On ollut niin kesäisiä päiviä, ei meinaa malttaa sisälle tullakaan😃

   Poista
 3. Mahtava kimppu! Ja onnia pitkästä tyärupiamasta! Multaaki piisaa hetkeksi :)
  Harmillisesti osuu hautajaasihin meno lauantaille.´Muuten olisin ollu Sundilla mäki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, kerrankin on multaa kunnolla! Mies vielä vakuutteli, ettei tarvitse säästellä, lisääkin tulee tarvittaessa😃 Tähän asti olen hakenut 6 pussia kerrallaan pikkuautolla, ja niitä hakureissuja tulee sitten monta peräkkäin, eikä meinaa piisata.

   Poista
 4. Pitkä työura! Onnea täältäkin! Kauniin kukkakimpun sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😃 niin ne vuodet ovat menneet tosi nopeasti, vielä olisi eläkeikään kuitenkin joitakin vuosia. Ja mikäs on ollessa, kun on tosi mukava ja mieluinen työpaikka😃 Tämä pihanlaitto on juuri sopivaa vastapainoa siistille sisätyölle.

   Poista
 5. Lahjasi ovatkin parhaimmistoa, kaunis kimppu kukkia ja mahtava kasa multaa. Muutenkin ajankäyttösi tuntuu olleen kaikin puolin mukavaa ja laadukasta.
  Töihin tarttuessa tulee aina mutkia matkaan. Sinulla keijun kanssa ja minä unohdin ostaa bensaa ruohonleikkuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, varsinkin näin kauden alussa on mutkia matkassa talven jäljiltä. Ja se on justiinsa ärsyttävää, kun ei pääsekään hommiin silloin kun on aikaa ja innostusta. Joko siellä on päästy ruohonleikkuuseen?

   Poista
 6. Blomqvist onkin hyvä paikka, siellä tulee käytyä joka kesä. Mahtava lava täynnä multaa. Tuosta riittää jo vähäksi aikaa, eikä heti lopu kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, ollaan nyt neljänä kesänä käyty tuolla Blompalla, ja aina lähtee peräluukullinen kasveja mukaan😃 multakasa on käynyt jo aika vähiin, istutettavaa on vielä tulossa, joten kohta on pelkät muovit jäljellä.

   Poista