Kesä

Kesä

Kesäkuulumisia

Torstaina 6.7.2017

Tervehdys pitkän tauon jälkeen! Olin jo lopettelemassa tätä blogin pitoa, kun en saa näköjään enää aikaiseksi uusia pävityksiä, mutta tässä sitä kuitenkin taas naputellaan.  Kolme viikkoa olen ollut kesälomalla, eikä tahdo näköjään ehtiä muka kirjoittaa.Kesäkuu tuli ja meni. Kaikki kasvillisuus on reilusti myöhässä. Nyt vasta aloittelevat juhannusruusu ja suviruusu kukintaansa.  Ihmeen rehevästi kyllä kaikki kasvaa kylmyydestä huolimatta.  Vettä on tullut tarpeeksi, eikä tuhohyönteisiä ole juurikaan näkynyt.

Minä aloitin jo reilu kuukausi sitten takapihan terassin maalauksen.  Sepä ottaakin koville!  Ensin oli liian sateista ja kylmää maalaukseen. Sitten kun viimein pääsi tositoimiin, loppui maali.  Ei kun lisää maalia.  Joka taas loppui  kesken. Ja nyt sitten odotellaan poutaa ja lämmintä, että saisi viimeisetkin reunalaudat maaliin. 

Jotain on saatu valmiiksikin alkukesällä.  Olen jo monta vuotta halunnut köynnöspinaatin siementaimelle tukea, mitä pitkin kiipeillä.  Jämälaudoista sitten mies sellaisen värkkäsi, ja minä maalasin.  Tarkoitin ihan yksinkertaista kahden laudan viritystä vajan seinään kiinni laitettavaksi toisesta päästä. Mutta mies haluaa aina tehdä oman näkemyksensä mukaisesti, eikä lopputuloksessa ole yleensä valittamista, ei nytkään. Hirsipuuksi se leikillisesti nimettiin.  Nyt on työn alla kasvilavan ehostus, kun katse hakeutuu tuon portin sisäpuolelle, missä mun pieni hyötytarha sijaitsee. Tällä hetkellä se on kaamean näköinen, ja takana häämöttää vielä kompostialue.Muuten loma on sujunut oikein leppoisasti.  Muutama lämpöisempi päivä oli viime viikolla, ja ehdin nauttia parina päivänä lukuhetkestä pihakeinussa, mistä olen koko talven haaveillut.  Sunnuntaina pääsin taas kerran Onnelan väen mukaan Avoimien puutarhojen reissuun.  Kohteena oli Porvoo ja Loviisa.  Suurimman vaikutuksen teki porvoolainen rinnepiha. Jyrkkä rinne oli hyödynnetty kekseliäästi poluilla, portailla, pergoloilla, oleskelutasanteilla ja kasvillisuudella. Siinä oli puutarha, mihin oikeasti mentiin sisälle puutarhaan.

Nyt olisi suurinpiirtein päästy pihan hoidossa "nyppimis- ja hypistelyasteelle".  Tarkoittaa sitä, että raskaimmat kevään ja alkukesän työt on tehty, voi keskittyä kukkien hoivaamiseen.  Niin, ja tietysti nurmikkoa on leikattava, mutta sekin on sitä siistinä pitämistä.

Lämpöisempää odotellessa:)


16 kommenttia:

 1. Olipa kiva kuulla pihakuulumisiasi pitkästä aikaa. Avoimiin puutarhoihin tutustuminen jäi meiltä mieheni kanssa tällä kertaa väliin. Oletkohan vieraillut samaisessa rinnepuutarhassa, missä mekin viime vuonna avoimien aikaan? Kuulosti kuvailusi perusteella samalta paikalta.
  Hyvää kesän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, hyvinkin mahdollista, ovat olleet Avoimissa jo useamman kerran. Piha on esitelty myös Kaunein piha ohjelmassa. Ei huonojalkaisille🙂

   Poista
 2. No onpas upea hirsipuu, tosiaankin ;-)

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja rehevää! Kiva, kun palasit. Mukavaa lomanjatkoa!

  VastaaPoista
 4. Ei kai blogin päivittämisellä ole aikarajaa ;) Itsellänikin tulee välillä viikkojen tauko, mutta en ota stressiä. Joka seuraa, se käy lukemassa vaikka päivityksiä tulis harvemminkin. Jokainen tekee tyylillään. Oli mukava, ettet lopettanut, pihallasi on kiva poiketa. Siistiä, rehevää ja vehmasta.
  Komea pylvään miehesi tekikin, kelpaa siinä kiipeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, kiitos kannustuksesta 🙂 juuri tulin pihalta, piti olla toppatakki ja pipo päällä, hrrr...

   Poista
 5. Yhdyn Maatuskan kommenttiin. Ei blogin pitämuselle ole yhtä oikeaa tapaa tai sääntöä. Kiva lukea kuulumisiasi, vaikka harvemminkin.
  Sinulla on taitava ja ahkera mies. Miehiä pitää aina vähän kannustaa ja kehua. Siten saa hyvää lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, täytynee tihentää kirjoittelua nyt kun sain "päin auki". Kyllähän tuo ukko osaa kaikenlaista nikkaroida, kun vaan ehtisi. Kaikenlaista ideaa pukkaa talven aikana mieleen🙂

   Poista
 6. Ihana vehreä puutarha...tykkään tuollaisita käytävistä puutarhassa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannele🙂 Nurmikko pienenee vaan koko ajan, kohta ei muuta olekaan, kuin kapeita käytäviä😁.

   Poista
 7. Upeita puutarhanäkymiä rehevästä puutarhastasi. Komea tuki köynnöspinaateilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Puurarhamyyrä🙂 köynnöspinaatin kelpaa kyllä nyt kasvaa, ja sen kasvuvauhti onkin aika hurja🙂

   Poista