Kesä

Kesä

Kosteaa

Torstaina, 13.7.2017

 Luonto heitti sadevaihteen pykälään, kolmatta päivää jo sateista. Eihän siinä mitään, kasvit kyllä tykkäävät, eikä tarvitse kastella. Tylsää vaan olla sisätiloissa, menee helposti siivouksen puolelle. Toki tarpeellistahan sekin välillä on.

Etupihalla tapaninsyreenin runsaat ja suuret kukkatertut sade teki niin painaviksi, että varret ovat taipuneet miltei maahan. Pionit ovat vielä nupuilla, muuten sade hakkaisi nekin.


Loma jatkuu vielä, ja alkuviikosta teimme sisareni ja miehensä kanssa reissun pääkaupunkiseudulle. Kävimme kummityttöni (sisareni tytär) luona kahvilla. Hänelläkin jo näyttäisi vihreä peukalo heränneen, oli oikein nätisti laitettu ja hyvin hoidettu pieni rivaripiha kärhöineen ja muine kasveineen. Äitinsä tytär. Kiitos kestityksestä sinne Espooseen 🙂

Tutustuimme Roihuvuoren japanilaiseen puutarhaan, kävimme katsastamassa Jukka Rintalan taide- ja pukunäyttelyn Didrichsenin museossa. Muhevaisellakin poikettiin sen verran, ettei ilman kasvikassia tarvinnut tältäkään reissulta tulla... niin ja shoppailtiin ja kierreltiin kaupoissa tietysti, ja syötiin välillä.

Iltaisin ja viikonloppuisin ollaan miehen kanssa hurautettu naapurikuntaan mökille saunanlämmitykseen. On se vaan niin erilaista saunoa puusaunassa kuin sähkösaunassa. Ukko on uskaltautunut uimaankin pikkulammessa, minä en ole edes yrittänyt. Ihan mukavaa kesäelämää :)


8 kommenttia:

 1. Kiva nähdä kuvia puutarhastasi. Vaikka ei olla teistä kaukana, meillä pionit ehtivät aueta keräämään itseensä kaiken sen veden, joka tuli taivaalta. Ja syreenit luopuivat suosiolla kukistaan sateessa, eivät jaksaneet enää edes nuokkua maata kohti.

  Tuo japanilainen puutarha näyttää mielenkiintoiselta kohteelta. Lienee kokemisen arvoinen paikka? Ja teidän mökki näyttää juuri niin viehättävältä, että siellä poikkeaisi mielellään puusaunan löylyissä.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sini🙂 tuo tapaninsyreenin kukkii myöhemmin kuin tavalliset. Teillä on varmaankin edullisemmat olosuhteet, täällä on kaikki niin myöhässä. Mökillä oli alkuun kukkapenkkejä ja muuta istutusta, mutta vesimyyrän penteleet syövät juuret, niin en ole enää sinne panostanut. Saa olla luonnonmukaisena🙂

   Poista
 2. Kyllä siivotakin pitäisi, mutta kun ei yhtään huvittais...=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, se on ihan pakkopullaa, mutta onpahan sitten viihtyisämpää, kun on vähän raivattu paikkoja🙂

   Poista
 3. Täällä meilläkin on tullut viime päivinä sadekuuroja aina johonkin aikaa vuorokaudesta. Onneksi on sentään lämmin.
  Siivous on aina kesällä hieman pakkopullaa ja paljon mieluummin viettäisi aikaansa puuhastelemalla pihalla.
  Mukavaa heinäkuun jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Hienon rehevää ja kukkivaa on puutarhassasi. Kiva tuo japanilaistyylinen puutarha. :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää tosi hyvälle! Ihana färipari, syreeni ja sinine......kurijenpolovi?
  Meillei oo satanu palio mitää. Vois sataa yällä, hilijakseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, kurjenpolvi "johnson's Blue" on siinä syreenin lähellä. Täällä on satanut ihan kiitettävästi, vois olla jo aurinkoistakin välillä.

   Poista