Kesä

Kesä

Merkityksellinen puu

Sunnuntaina 26.11.2017

Tulipas taas kerran turhan pitkä väli edelliseen postaukseen.  Navettapiika herätteli minut syyshorteesta heittämällä minulle haasteen, jonka otin vastaan, kiitos haasteesta. Tarkoitus olisi siis kertoa minulle merkityksellisestä tai kauniista puusta pihallamme.

Valinta on tosi helppo, ei epäilyksen sijaa. Toiset puut tulevat kaukana perässä.  Kaunein ja myös merkityksellisin puu minulle on läheisimmiltä ystäviltäni saatu 50-vuotislahja, koristeomenapuu "Marjatta".

Kymmenen vuotta sitten, kesän alussa, tuo puu tuli pihaani.  Muistan elävästi sen näyn, kun ystävät lykkivät sitä jyrkähköä pihakatuamme ylös kottikärrykyydillä. Kärryt kuuluivat myös lahjapakettiin, niihin oli kiinnitetty 50 km nopeusrajoitus.  Hyvin on vauhti pysynyt sallituissa rajoissa.

Puu sai paikkansa sisääntulon varrelta.  Ensimmäisenä talvena rusakko pääsi järsimään runkoa aika pahannäköisesti, mutta onneksi se elpyi.  Puu on kasvanut kiitettävää vauhtia. Lehdistö on ensin alkukesästä tumma ja punertava, kesän kuluessa se muuttuu vihreäksi. Kesäkuun alussa se kukkii upeasti tumman aniliininpunaisilla kukilla, vuosi vuodelta on kukinto runsaampi ja aina yhtä odotettu ja ihana.  Syksyllä sitä koristavat pienet tummanpunaiset omenat.  Katsoessani sitä tuo se mieleeni ystäväni, ja on siksi ihan erityisasemassa.

 

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Satu 🙂 Siitäkin hyvä, että on vaikeuksitta selvinnyt täällä nelosvyöhykkeellä.

   Poista
 2. Komea kukinto! Minulla taas lempipuun valinta ei olisi ollenkaan niin helppo kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Valintaa helpottaa ehkä myös se seikka, ettei pienellä pihallani kasva kovin montaa puuta ylipäätään. Jos niitä olisi paljon, olisi valinta varmasti vaikeampi 🙂🤗

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Maatiaiskananen☺️ tätä voi kyllä suositella lämpimästi🙂

   Poista
 4. Oi, kuinka hianosti kukkiva puu! Ja viälä lahajana saatu. Onneksi selevis pitkähampairen jäliiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Navettapiika 🙂 tuon kukintaa oottaa aina. Onneksi ei kalvanut ihan ympäriinsä, niin jäi henkiin. Sen jälkeen olen muistanut verkottaa.

   Poista
 5. Oi miten kaunis, enpä ihmettele, että valitsit juuri tuon merkitykselliseksi. Ja ystävältä saatuna sen merkitys vain korostuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkku🙂 Vanhat, isot puut ovat myös komeita ja tärkeitä, mutta tämä on minun istuttamani ja kukkiva puu🙂

   Poista
 6. Kaunis ja ihanasti kukkiva puu. Blogissani olisi sinulle haaste. Toivottavasti otat sen vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko🙂 pitääpä käydä katsomassa. mukavaa viikonloppua🙂

   Poista
 7. Upea puu! Olen miettinyt koristeomenapuun hankintaa ja näiden kuviesi jälkeen sellaista alkaa tehdä mieli entistä enemmän. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu:) Minäkin ostin toisen, hieman vaaleanpunaisemmilla kukinnoilla kukkivan koristeomenapuun toissa kesänä, kun ovat niin nättejä:)

   Poista