allas

allas

Mustilassa

Perjantaina, 30.8.2019

Viime lauantaina vietettiin Elimäellä Mustilassa jo  perinteistä taimipäivää. Kolmannen kerran pääsin niihin pippaloihin mukaan Onnelan väen takapenkkiläisenä, eikä tarvinnut paljoa kyllä houkutella. Reissuun lähdettiin aamuvarhaisella, matkaan kun meiltä menee reilut kolme tuntia suuntaansa. Välillä pysähdyttiin kahvitauolle. Onnelan isännän valmistamat retkieväät maistuivat kahvin kera niin hyviltä.

Mustilassa oli väkeä liikkeellä enemmän kuin koskaan. Parisen tuhatta lippua kuulemma oli myyty alueelle. Kasvimyyjiä oli myös mukavasti ympäri Suomea eri puutarhoilta. Myös Virosta oli joitakin myyjiä.
 
Mukavaa oli myös tavata vanhoja puutarhaystäviä eri puolilta Suomea. Mainio ja ikinuori Arno Kasvi piti kasvihuutokauppaa huumorin säestyksellä. Tarjolla oli myös monenlaisia luentoja. Luontoilloista tuttu Seppo Vuokko kertoi mukaansatempaavavasti kasvien tiimityöstä. Välillä hörpittiin kahvia ja retkimakkara piti tietysti nauttia.

Kassi vielä tyhjänä, löytyyköhän mitään ostettavaa...


...Iiik, mitä ihanuuksia!

Kun ostokset oli pakattu autoon, ajelimme vielä lähistöllä sijaitsevalle Strömforsin ruukkimuseoalueelle.  Kiertelimme alueen käsityöpuodeissa ja ihastelimme kaunista ja hyvin hoidettua aluetta.  Asuinkunnassammekin olisi mahdollisuus tehdä vastaavanlainen matkailualue vielä toiminnassa olevasta naulatehtaan ja entisen ruukin alueesta.  Rakennukset ovat kyllä osittain jo tosi huonokuntoisia, osa jo purettukin, tai paikalleen lahonnut. Se on sääli.Iltamyöhäisellä saavuimme kotia. Oli mukava kesäinen reissu hieman pois tavallisista ympyröistä. Kasviuutuudetkin sain istutettua paikoilleen, jotka ei varmaankaan ole ihan lopulliset, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät:)


8 kommenttia:

 1. Siellä olisin tahtonut olla minäkin :D

  Olipa kiva kuulla sinusta ja Onnelan väestäkin elonmerkkiä. Iloa ostosten istutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, Onnelan puutarha kukoistaa ihanampana kuin koskaan☺️ meikäläisellä sitä vastoin ei kehumista. Olisipa ollut kiva tavata☺️

   Poista
 2. Siäläpä oli palio porukkaa. Mukava ku pääsit kans sinne, mukavalle reissulle.

  VastaaPoista
 3. Olisipa ollut kiva käydä, jos olisi ehtinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaiselämää, aika on valitettavan rajallista, joka paikkaan ei vaan ehdi tai pääse☺️

   Poista
 4. upea reissu, Mustilaan haluaisin minäkin päästä käymään viel joskus.
  nuo uuden elämän saaneet ruukit ja muut teollisuusalueet ovat tosiaan tutustumisen arvoisia kohteita. itse kävin kesällä Kuusankosken vanhalla paperitehtaalla kun isäntä ja nuoripari olivat asuntomessuilla Kouvolassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustila on hieno paikka, alkukesällä siellä kukkivat atsaleat ja alppiruusut. Historia on kiinnostavaa, ja on hienoa, että näitä kunnostetaan ja ylläpidetään iloksemme. Mielenkiintoisia tutustumiskohteita, ja aina näissä oppii jotain uuttakin☺️

   Poista