Aarreaitta

Lauantaina, 19.3.2011

Eilen työmatkalla poikkesin paikkakuntamme aarreaittaan, Petäjäveden Tekstiiliin.  Se on pieni ja ahdas kauppa, jossa myydään lankoja ja kankaita, sekä kaikkea käsityössä tarvittavaa kamaa. Myynnissä on myös jonkin verran valmisvaatteita ym. tekstiilejä. Olen löytänyt sieltä vuosien varrella tosi ihania sisustus- ja verhokankaita. Nyt oli tarkoitus kysyä tarranauhaa, vaan kuinkas kävikään. Aina avulias ja aurinkoinen kauppias Päivi oli saanut putiikkiinsa kevään uutuuskankaita. Pitihän sortua ostamaan koristetyynyiksi näin ihastuttavaa pellavakangasta. Illalla kotona sitten hokasin, että olin autuaasti unohtanut sen varsinaisen asian, eli tarranauhan.

Viime keväänä löysin tuosta kaupasta mitä kauneinta ruusukangasta. Ompelin siitä saunan pukuhuoneen korituoleihin tyynyjä. Täsmälleen samat sävyt toistuvat raitakankaassa, josta ompelin samaisen huoneen sohvalle sohvatyynyt.


Vielä tarttui mukaani pari kerää sukkalankaa, oli niin nätit värit.
Kotipihaan tullessa kohtasi silmiä ikävä näkymä, kun rusakko oli hyökännyt parivuotiaan koristeomenapuun kimppuun. Vaikka oli verkko ympärillä,  oli painanut verkon matalaksi, ja päässyt järsimään rungon ihan valkoiseksi. En usko, että tuosta enää "Marjatta" toipuu, nyyh! Näin kauniisti kukki viime keväänä.


Loppuilta sujuikin rattoisasti. Hieman ensin siivoilua, ruoaksi spagettia ja jauhelihakastiketta. Saunaan ja muutama erä korttia, "paskahousussa"  hävisin 4-1, mutta "kasinossa" voitin. Loman alkamisen kunniaksi naustiskelin muutaman pullollisen kuivaa Fizzin siideriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti