Sisähommia

Torstaina, 24.3.2011

Aamut tahtovat venyä pitkiksi näin lomaillessa. Saa nukkua niin pitkään kuin nukuttaa, juoda rauhassa aamukahvit Keskisuomalaisen kera, ilman alituista kellonvilkuilua. Siinä kahdeksan - yhdeksän hujakoille on unta piisannut.

Eilinen päivä meni sisätiloissa touhutessa kaikennäköistä. Pientä siivoilua, pyykinpesua, hieman ompeluhommia ja tietysti ruoanlaittoa. Olen yrittänyt tyhjentää pakastimesta kauemmin ollutta ruokapuolta. Eilen syötiin lohkoperunoita ja kasvisgratiinia vihersalaatin kera, tänään kalapihvejä pakastekalasta.

Telkusta tuli taas kotimainen elokuva "Tähtisilmä", jonka olen nähnyt aika hiljattain, ja jopa muistan. Istuin kuitenkin sohvalle kutimien kanssa ja seurasin ns. toisella silmällä.

Matkalaisesta ei ole kuulunut mitään.  Kotona on niin hiljaista, ja jotenkin toistaitoista. Vessakin pysynyt siistinä, kun Aku Ankat ovat pysyneet laatikossaan, eivätkä loju pitkin lattiaa.

Innokas  neulominen on tuntunut taas niskassa ja hartioissa, onneksi oli illalla hieronta-aika. Olen jo parinkymmenen vuoden ajan käynyt säännöllisesti talviaikaan joka toinen viikko hierojalla. Äidin puolen perintönä olen saanut rappeutuvan kaularangan, ja sitä myöten kipuja niskassa. Neulominen on täytynyt pakosta jättää vähemmälle, mutta  aina ei malta pitää näppejään erossa puikoista. Toisaalta se suuri mielihyvä, mikä käsillä tekemisesta tulee, korvaa kyllä pienet harmit.

Tänään olisi suunnitelmissa lähteä shoppailureissulle kaupunkiin, mikä on meikäläiselle vihonviimeistä hommaa. Mutta nyt on jo kertynyt niin pitkä puutelista, että kai se olisi pieni pakko. Itselle pitäisi kaiken lisäksi löytää sopivaa työvaatetta, ja se on kova urakka se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti