Alkukesän kukkeutta

Torstaina, 14.6.2012

Puutarhassa hehkuu ja loistaa. Sireenit aukaisivat kukkaterttunsa, vielä kukkii jokunen lilansävyinen tulppaanikin. Sammal- ja rönsyleimut ovat parhaimmillaan, koristeomenapuu alkaa jo olla kukintansa lopussa ja  iirikset hehkuvat kauniin syvän sinisinä. Mielestäni onnistuneita hankintoja kukkivien sekaan ovat olleet pienet keltalehtiset happomarjat ja keijuangervot, antavat puolestaa mukavaa väriä istutuksiin.

Päivät olen nautiskellut kotipihasta ja illat olemme myränneet mökillä. Kaksikymmentä vuotta sitten tehdyt kukkapenkit ovat tulleet tiensä päähän: multa on kivikovaa, kovasti leviävät kasvit ovat ottaneet vallan, eivätkä kuitenkaan jaksa kukoistaa nekään.

Eilen lainattiin jyrsintä, ja mies päästeli molemmat kukkapenkit kertaalleen mustalle murolle. Tänään olisi tarkoitus viedä hevosensontakuorma ja kalkkia sekaan. Pelastin vateihin joitakin kasveja, lisää vien kotipihalta. Ehkäpä viikonloppuna päästään jo istuttelemaan, ja saadaan alueet viimeinkin kuntoon.


8 kommenttia:

 1. Ihanan kukkealta näyttää, mutta älä raada itseäsi kuoliaaksi mökillä ;-)

  Mä odotan jännityksellä, onko meidän pihalla ketään/mitään elossa lomaviikon jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, ole huoleti, en minä jaksa ihan NIIN kovasti raataa:)Täällä on satanut, ainakin eilen ja tänään, joten kasvisi ovat varmasti saaneet vettä. Toivotaan, ettei ole tapahtunut menetyksiä!

   Poista
 2. Oi miten kauniita kukkapenkkejä, lämmintä ja ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Karolina, mukavaa ja sopivan lämmintä kesänjatkoa myös Sinulle:)

   Poista
 3. Onpas todellakin kivannäköisiä nuo keltalehtiset pensaat kukkivien perennojen vierellä. Ihana yhdistelmä tuossa keskimmäisessä kuvassa. Enpä ole näiden keltalehtisten kauneusarvoa näköjään ollenkaan ymmärtänyt aiemmin. Siis todella kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, kiitos kommentista. Keltalehtiset ovat edukseen juuri näin alkukesällä:)

   Poista
 4. Kivalta näyttää ja hienot lintupatsaat kukkien keskellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja. Tuo kurkipatsas tuli talon mukana, kun kymmenen vuotta sitten teimme kaupat. Se on jo ajan patinoima ja sammaloitunut, tykkään kovasti. Ja mikä parasta, tunnen patsaan tekijän, on paikkakuntalaisia:)

   Poista