Kiirusta pitää

Torstaina, 28.6.2012

Kiirettä pitää näin lomallakin, ettei meinaa ehtiä koneen äärelle ollenkaan. Joskus käväisee mielessä, miten helppoa olisi, kun ei tarvitsisi lomallakin tehdä sapuskaa, pestä pyykkiä tai siivota. No, onhan niitä sellaisiakin päiviä, että saa olla vaan ja tehdä mitä mieleen juolahtaa. 

Toissa päivänä lähdin kiertelemään Jyväskylän puutarhakauppoja. Mökiltä puuttui vielä kesäkukat, kun keltaista markettaa ei meinannut löytyä sitten mistään. Prisman kesäpihalla oli tosi hyvät valikoimat kesäkukkiakin, osa vieläpä alennuksella. Kotipihalle löysin hankintalistalla olevan kuutamohortensian ja purppuraheisiangervo "Lady in red":n. Etupihalle havittelin lintujen juoma-allasta, mutta missään ei ollut vihiäkään sellaisesta, ja minä kävin sentään tosi monessa paikassa.

Eilen sain kasvit maahan. Ihana tuuli hätisti verenimijät loitolle, joten oli varsin mukava keli kitkeä sateiden nostamia rikkiksiä kukkapenkeistä. Kärhöille kannoin kastelukannulla lannoitevettä, siinä sivussa piti vielä siirtää uudelle istutusalueelle muutama kuunliljapuska. Hyvään alkuun päästyäni tuli urheiluhullu mies huutelemaan: "tuu kattomaan, Pitkämäki heittää viiden minuutin kuluttua". Ja minähän jätin kottarit ja haran sikseen ja luikahdin kuuliaisesti sohvalle kisoja katsomaan:)
10 kommenttia:

 1. Hihii, tulen tarkastamaan tuloksen iltapäivällä. Tapaamisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, täällä jo ootellaan pannu kuumana:)

   Poista
  2. Kiitos kovasti! Mulla on vieläkin vatsa ihan täynnä ihanista tarjoiluistasi, skippasin päivällisen ja pahasti näyttää siltä, että iltapalakin siirtyy tosi myöhäiseksi tai jää välistä kokonaan ;-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Katja, tällaiset ovat mun tämän kesän kuistin laatikkoistukset: muutama ahkeraliisa ja K-marketin halpisruusuja:)

   Poista
 3. Kaunista oli pihassa myös livenä. Hyvin hoidettua ja siistiä joka nurkasta päin katsottuna. Näin toteaa Onnelan muorinraato eli muorinromu. Tätä ilmaisua käytetään Päätalon kirjoissa;) Jos tuoksuisin hajuvedelle, olisin Päätalon sanastossa naisentunkio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi mitä ihanaa kieltä! Jos Onnelan emäntä pistäytyy kurkistamassa minun blogiani, niin saattaa bongata jotain tuttua ;-)

   Poista
 4. Kiitos, Onnelan muorille, käynnistä, samoin Marjaanalle! Mitä tulee pihan esittelyyn, aina valmiina kuin partiopoika:) Kyllä Päätalon teksti ja kieli ovat omaa luokkaansa, ja jotenkin meille maalaisille niin sopivaa.

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis istutus tuo "muutama ahkeraliisa ja halpisruusu".

  VastaaPoista