Loma

Maanantaina, 4.6.2012

Sepä alkoi sitten viiden viikon loma, hiphei ja hurraa! Vielä perjantaina ei tuntunut yhtään siltä, että jäi oikeasti lomalle, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa. Loma alkukesästä on vaihteeksi paikallaan. Saa rauhassa tonkia ja myrätä pihalla ja laittaa paikkoja kuntoon.

Eka lomapäivä alkoi miehen keittämillä aamukahveilla ja lehdenluvulla. Verkkaisesti heräilin ja nautiskelin kiireettömyydestä. Nurmikon kävin ajaa surauttamassa, ja sain uutukaiseen kompostiini typpipitoista tavaraa. Saapa nähdä, osaanko hoitaa oikein tuota multatehdasta.

Eilen kävin ensimmäisen kerran puutarhaostoksilla. Puuruselta löysin miljoonakelloa ja lumihiutaletta kuistin amppeleihin ja takapihan laatikoihin kerrottua ahkeraliisaa. Aika huono valikoima oli enää jäljellä, vielä täytyy käväistä Jyväskylänkin kaupoilla, että saa kaiken suunnittelemansa. Jotakin tummanpunaista heinää ja koristebataattia, sekä narsissitupakkaa tahtoisin olisi toivomuslistalla.

Keltalehtiset pikkupensaat tuovat kivasti väriä alkukesästä

10 kommenttia:

 1. Ihan hirmuhassuja ovat nämä jotkut kasvien nimet - varsinkin, kun ne lukee väärin. esim. Narsistitupakka!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, kasveilla on hassuja nimiä, vaikka ne lukisi ihan oikeinkin, kuten esim. syyläjuuri tai mähkä:)

   Poista
  2. Totta. Tuosta tupakkanarsissista/narsissitupakasta tietty tulee mieleen tämä legendaarinen keskustelu aiheesta Mieheni on narsissi: http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/2/viestiketju/1451680/mita_teen_huomasin_etta_mieheni_on_narsissi

   - olen jonkun kerran nauranut vedet yhdestä jos toisesta paikasta valuen tuota!

   Poista
 2. Hyvää lomaa!!! Kyllä vain näin alkukesästä on kiva pitää vapaata. Itsekkin nyt siis lomalla, tosin vain kaksi viikkoa ;)

  VastaaPoista
 3. Kiiots Pirjo ja Betweenland. Mukavaa lomaa myös Sinulle, Pirjo:)

  VastaaPoista
 4. Kivaa lomaa! Mullakin alkoi loma perjantaina, ja samoin ei kyllä töissä vielä yhtään tuntunut siltä. Ja jouduin mä siellä vielä tänään käymäänkin. ;) Mutta eiköhän tämä tästä lomaksi muutu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Scilla, ja oikein rentouttavaa lomaa Sinullekin:)

   Poista