Seinäjoen keikka

Keskiviikkona, 20.6.2012

Muutama päivä taas vierähti, etten ennättänyt, tai malttanut koneelle istahtaa. Lauantain loistavat kesäkelit vaihtuivat sateiksi. Sateen välissä olen nyppinyt pihalla yhtä ja toista, enimmäkseen haahuillut.

Tiistaina lähdimme sisareni ja hänen miehensä kanssa päivän reissuun Seinäjoelle. Matka pääkohteena oli Lakeuden Vihertaimisto, missä oli aivan uskomaton määrä mitä erilaisempia kasveja. Täällä Jyväskylän seudulla ei löydy vastaavaa tarjontaa mistään. Mukaan tarttui "jotakin pientä", mm. oikein nätti sinikuusi.

Matkalla poikettiin Tuuriin syömään, ja pitihän pihamyymälä sielläkin katsastaa. Sieltä jatkoimme Kuortaneen Mäyryn kylään taiteilija Soile Yli-Mäyryn kesänäyttelyä katsomaan. 

Seinäjoella käväisimme vielä tutustumassa Vuokko ja Aale Siltasen omakotitalopihaan, joka on Seinäjoen kaupungin yksi matkailunähtävyys peräti. Ystävällisesti kierrättivät meitä "yllätysvieraita" upeassa, monia palkintoja voittaneessa puutarhassaan. Saimme nähdä monia harvinaisuuksia näillä leveysasteilla, kuten esim. Mantsurian jalopähkinäpuun, sekä hevoskastanjan. Kylläpä oli todella hieno piha!

Kahvit nautimme hyvän pullan kera kaupungin keskustassa Pikku Paussi -nimisessä kahvila-konditoriassa. Kaupunkia katseltuamme suuntasimme takaisin Keski-Suomeen Virtojen kautta. Olipa mukava ja antoisa kesäpäivä, kiitoksia kyydistä ja matkaseurasta Onnelan väelle!

Kotipihalla parhaasa kukassaan Clematis Alpina Plena

9 kommenttia:

 1. Kuvia reissusta odotellessa :)

  Upea alppikärhö sinulla. Minun omani on jurottanut jo muutaman vuoden. Ei tee kuin muutaman kukan keväällä,eikä kovasti ole muutoinkaan kasvanut. Taitaa olosuhteissa olla jotain häikkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glups, eipäs tullut reissulle kamera mukaan. Tuo minun kärhöni jurotti myös pari vuotta, ennenkuin suostui kasvamaan ja kukkimaan, niin että varmaan sinunkin kärhösi siitä pörhistyy:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tarja T., minustakin tämä köynnös on tosi nätti:)

   Poista
 3. Hei ei tuossa sunkaan pihassasi valittamista ole - ihanalta näyttää! Minä sain vasta tänään ostettua kesäkukkia, joten loistoa odotellessa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Marjaana! Katsellaan vielä paikan päälläkin joku päivä:)

   Poista
 4. Upea kärhö. Itse en ole niitä koskaan kasvattanut, pitäisiköhän kokeilla joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitanpuutarha, nuo alppikärhöt ovat helppoja ja vaivattomia näilläkin leveysasteilla ilman suojauksia. Voi istuttaa normaalisti, eikä tarvitse sen kummempia kommervenkkeja, kuten jalosukuiset kärhöt. Suosittelen:)

   Poista
 5. Kuulostaapa mukavalle reissulle. Tekisipä itsenikin mieli lähteä vähän suurempaa taimistoa katsomaan, saattaisi tehdä löytöjä ;)

  Kärhösi on upea, täytyy minunkin kyllä hankkia valkoinen :)

  VastaaPoista