Joulumuistoja

Lauantaina, 28.12.2013

Joulunpyhät onnellisesti ohi. Sää jatkuu pilvisenä, lämpimänä ja sateentihkuisena. Sateinen sää ei juuri houkutellut ulkoilemaan, joulupäivän iltana tosin tein sateessa kävelylenkin. Syömisen lomassa saikin ihan hyvällä omalla tunnolla lueskella ja katsella telkkaria, ja ottaa päivätirsoja lämpimän huovan alla. 

Aatonaattona kaiken touhuamisen ja siivouksen päälle oli mukava lämmittää sauna ja päästä pesulle. Enpä osannut ottaa huomioon, että vielä myöhemmin illalla tulisi ystäviä poikkeamaan. Niinpä sitten otin joulutervehdyksiä vastaan vanhassa yöpaidassa, villasukat jalassa ja tukka märkänä:) Ensi jouluna täytyy skarpata tässä kohtaa.

Jouluaatto kului vanhan kaavan mukaan: puuroa, joulurauhanjulistusta, vierailu mummolaan, käynti hautausmaalla, sauna, pääateria sekä lopuksi pakettien jako. Vaikka meidän suvussamme on jo aikaa sitten sovittu, ettei anneta lahjoja aikuisille, näytti niitä kuitenkin kertyneen.

Minäkin sain muutaman lahjan. Suloisin lahja tuli kummitytöltäni, tosi nätti Vigarin pesuharja kivassa metallisessa kotelossa. Ystäväni toi kauniin kynttilälyhdyn. Sain myös lämpimän villaisen huovan, jonka alla on mukava ottaa päiväunia. Viiniä, konjakkia, juustoja, itsesavustetun lohen, yöpaidan, yrttikylpytarvikkeita ym. Olin kai sitten ollut aika kiltti:)

12 kommenttia:

 1. Oletpa saanut ihanat joululahjat. Sää täällä etelässä on ollut koko joulunajan todella surkea. On tuullut ja satanut melkein jatkuvasti ja pilvet ovat roikkuneet tosi alhaalla. Joulutunnelmaa sää ei kuitenkaan onnistunut latistamaan, sillä koko perhe oli koolla. Hyvää viikonloppua ja tulevaa uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, kiitos:) Sää on mitä on, pääasiahan on lämmin yhdessäolo jouluna. Tänäänkin on niin pimeä ja synkkä päivä, ettei ole hetkeäkään pärjännyt ilman valoja. Mutta pieni pätkä eteenpäin, ja päivät alkavat pidentyä kevättä kohden!

   Poista
 2. Ihania lahojoja ja etenki tuo Ankka . Kelpaisi kyllä mullekin kylpypäivän kunniaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä juuri pohdin, tokko tuota hennoo edes ottaa käyttöönkään, kun on niiin söötti:)

   Poista
 3. Meillä aika hyvin piti tuo, ettei aikuisille lahjoja osteta. Tosin hyvällä omallatunnolla pystyi ostamaan ja paketoimaan itselleen asioita, joita pitkään on miettinyt hankkivansa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinuski, sehän onkin ihan järkevää, että lahjaan menevillä rahoilla kukin ostaa itselleen sitä mitä tarvitsee. Eipä tarvitse sitten mennä vaihtamaan joulun jälkeen:)

   Poista
 4. Vaikka miten lahjoista sovittiin, aina joku sopimuksesta lipsuu. Mukavia lahjoja sinä olet kuitenkin saanut. Pirteällä ankalla on kiva pestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, niinhän se tahtoo olla. Toisaalta on kiva antaa jotain pientä, varsinkin omatekoista, jos vain keksii hyvä idean. Tosin mukavaahan se on lahjoja vastaanottaakin :)

   Poista
 5. Olet ollut todella kiltti, kun noin paljon kauniita ja ihania lahjoja olet saanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mama, niin kai sitten:) Ja jos olenkin ollut joskus vähän tuhma, olen ollut sitä salaa ja piilossa:)

   Poista
 6. Niin ne pukki ja tontut vaan löytää perille ja tuo lahjoja aikuisillekin. Kyllä niistä aikuisetkin nauttii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, kyllä joulussa on oma taikansa. Kyllähän lahjat ilman muuta kuuluvat jouluun, ja niistä nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin:)

   Poista