Joulun touhuja

Lauantaina, 21.12.2013

Joululoma alkoi. Kaikessa rauhassa olen siivonnut kotia joulukuntoon. Ajattelin juuri, kumpi on minun mielestäni parempi - siivota yksin vai miesväen avustuksella? Tulinpa siihen tulokseen, että kaikkein mieluiten touhuan ihan itsekseni. Minulle riittää, jos miesväki vie painavat maton pihalle, tamppaa ne ja häipyy jaloista:)

Olohuonetta imuroidessani lauloin radion mukana joululauluja. Äänellä, jota ympäristö ei juurikaan arvosta. Pojan herättyä sainkin häneltä kipakat hyvänhuomenen toivotukset. Oli kuulema herännyt lauluuni, kun oli niin karmeaa kuultavaa. Ja vieläpä kovaäänistä.

Pihalla on tosi jäistä, ja lumet ovat sulaneet melkein kokonaan. Arvelen, että tämmöiset kelit eivät tee hyvää pihan kasveille. Mies ostaa hurautti lumilingon, mutta luntahan ei nyt tule kiusallakaan, että pääsisi koeajolle.

Minun iltani jatkuu pyykin viikkauksella ja mankeloinnilla, ja vielä pitäisi kääriä jokunen joululahja pakettiin.
Mukavaa joulunalusviikonloppua!8 kommenttia:

 1. Samoissa puuhissa on pyöritty meijänkin tuvassa. Kohta leipasen pipareita ja joulutorttuja, jotka kyllä tulee ihan varmasti syötyä ennen joulua. Lepposta puuhastelua sulle, Konnadonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nettimartta! Huomasin justiinsa, että kaappiin muka kätkemäni piparipurkki on melkein tyhjä, joten pipareita täytynee täällääkin vielä leipoa. Kuten myös pullaa ja torttuja:)

   Poista
 2. Meilläkin oli tänään siivouspäivä. Siivottiin yhdessä mieheni kanssa. Mun mankeli sanoi sopimuksen irti ja jouduin silittämään kaikki lakanat. Ärsytti moinen homma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mankeli on kyllä ehdoton kapine lakanoiden ja pyyhkeiden oikomisessa. Tosin veljeni vaimo silittää aina ja kaiken, pestyjä tiskirättejä myöten, kun hänen mielestään mankeloimalla jää vekkejä:)

   Poista
 3. Huomenna ja maanantaina meilläkin siivoillaan. Ei mitään viikkosiivousta kummempaa kuitenkaan. Ainoastaan vaatehuone on pakko tyhjentää ja siivota kunnolla;sinne on päässyt kertymään ihan liikaa kaikenmoista roinaa lattiasta kattoon asti...

  Mukavaa joulunodottelua sinnekinpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatehuoneeseen kyllä helposti kertyy kaikenlaista. Meillä ei tällä hetkellä olekaan vaatehuonetta, mutta toisinaan sitä kovasti kaipailen. Esim. mattojen ja muiden isompien tavaroiden säilytys komeroissa on hieman hankalaa.

   Poista
 4. Minäkin olen siivonnut jo monena päivänä huoneita, kaappeja ja komeroita, sekä koristellut kotia jouluiseksi. Piparit ja pullat on leivottu ja huomenna teen porkkana ja perunalaatikot. Kuusikin on paikallaan ja odottaa enää koristelua. Oikein hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, sinullahan on jo kaikki joulutouhut tehtynä:) Kyllä täälläkin alkaa olla, kuusi on vielä pihalla. Oikein hyvää joulunaikaa myös sinulle!

   Poista