Kesäistä syksyä

Sunnuntaina, 13.9.2015

Mahtavan kesäinen viikonloppu ilmojen puolesta! Pihatyöt jäivät minulta ruohonleikkuun ja kesäkukkien kastelun tasolle. Olisihan tuota tekemistä ollut vaikka mitä. Edellisviikonlopun jäljiltä jäi kottareihin täysi kuorma, jota ei nyt sitten saa vietyä kompostipaikalle tyhjennykselle. Kompostipolku on nimittäin täynnä kaadetun puun oksaa ja risua, jotka miehen pitäisi raijata pois tontilta, kunhan kerkeää. Puu kaadettiin kompostialueen päälle, onneksi kaatajat sentään älysivät nostaa biolanin muovikuoren pois alta rikkoutumasta. Ja tuntuu, että joka hommaan tarvitaan nyt niitä kottareita. Taitaa haiskahtaa tekosyylle:)

Lauantaina vietimme lähisuvun kesken vanhempiemme yhteisiä synttäreitä. Kokoonnuimme veljeni kotia syömään ja kakkukahveille. Jokainen toi syötävää tullessaan, niin ei yhden tarvinnut tehdä kaikkea. Ruoka oli kin herkullista, ihanaa kun pääsi valmiiseen pöytään. Isä ja äitikin pääsivät valmiille ruoalle ja näkivät jälkeläisensä yhtäaikaa. Suvun nuorinkin, 4 kk ikäinen lapsenlapsenlapsi oli kaikkien hellittävänä.

Illalla sytyttelin lyhtyjä puutarhaan ja kuistille. Vähän aikaa tarkeni pimeässä istuskella ja tunnelmoida. Uni ei meinannut millään tarttua silmään. Yöunien lyhyys taisi vaikuttaa, kun tänään ruokailun jälkeen iltapäivällä heitin terassin keinuun pitkälleni. Torkahdin ihan uneen asti, heräsin hätkähtäen kummalliseen tunteeseen,  kun viileä tuulenpuuska pyyhki naamaa. En meinannut heti käsittää, missä olin ja mitä tapahtuu.

Syksyn värejä alkaa näkyä vääjäämättä pihalla. Villiviini on punastunut, ja moni pensas ja perenna kellastunut. Kärhöt ja leimut kukkivat kuitenkin vielä.

16 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköistä. Värit ovat niin vahvoja loppukesän valossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mun kamerani vaan ei enää ole oikein iskussa, pitäisi investoida uuteen. Aurinko paistoi tosi kirkkaasti päivällä.

   Poista
 2. Sun leimuthan on viälä täyres kukas, mulla on jo hiipumahan päin. Mun villiviinis on vasta yks punertava lehti. Joskus on käyny nii, että pakkaaspoika kerkiää käyrä enne ruskaa. Saa nähärä kuinka ny käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, etupihan villiviini kuistin seinustalla on vielä aivan vihreä, mutta tämä takaterassin huonommin kasvava punertuu joka syksy ensin. Mistähän lie sekin johtuu?

   Poista
 3. Pihallasi on tosi hienon näköistä! Erityisesti tykkään tuosta teidän terassista, kun se rajautuu noihin kasveihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit:) Ilman kasvillisuutta tuo terassi näytti niin irralliselta, että piti se maastouttaa istutuksilla. Istutukset antavat myös näkösuojaa ja yksityisyyttä, kun naapurit ovat ihan lähellä.

   Poista
 4. Lähes Maaritin sanoin sanon minäkin. Puutarhasi on kaunis kaikkina vuodenaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko:) Tänä vuonna saadaan näköjään nauttia kukkaloistosta kauemmin kuin yleensä, tosin kylmä alkukesä viivytti monien kukintaa. Meillä esim. vasta toissa viikolla aukesi kaunopunahattuun kukkia ja nuppuja on vielä paljon.

   Poista
 5. Täytyy sanoa uudelleen että puutarhasi on aivan upea ja rehevä!
  Ihailen aina noita siistejä kaarevia nurmialueita, joita on juuri sopivasti kasvillisuuden lomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo:) Nurmialueet hiukan pienenevät vuosi vuodelta, mutta kokonaan en niistä luopuisi. Tasainen vihreä on mielestäni rauhoittava värikkäiden kukkien vierellä.

   Poista
 6. Voi, teillä on vielä niin täysi kesä! Tulispa joku meillekin leikkaamaan nurmikon. Minulla on sellainen pikkueste, että täytyisi ensin kerätä pudokkaat, ja vasta sitten pääsee leikkaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, on ollut niin lämmintä, että pahemmin ei ole kasvit vielä ränsistyneet. Nyt tosin satelee, että eiköhän kohta jouda leikkomaan kukkineita pois. Kuivuus on vaivannut täällä, joten nurmikaan ei ole kovasti kasvanut. Leikkuuväliä on voinut pidentää aika lailla.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, maatuska! Minä odotan jo niin kovasti uutta kevättä, pitkä talvi on edessä.

   Poista