Pihatyöt käynnistetty

Pitkä tovi on taas vierähtänyt päivitysten välillä. Se johtuuu minun teknisestä ongelmastani, eli vanha tietokoneen romumme on tullut totaalisesti tiensä päähän. Xp-käyttiksellä ei enää pääse mihinkään. Tätä naputtelen tabletilla, mikä on minusta hiukan hankalaa.

Lumi on sulanut pihalta, ja maa tuntuu jo kuivalta. Niinpä mieltä ja ruumista on jo kovasti kutkuttanut päästä pihan siivoukseen. Eilen oli hieno, aurinkoinen päivä. Aamusta siivoilin kotona, iltapäivällä olin luvannut vuorostani käydä vanhemmillani siivoamassa. Vein mennessäni aamupäivällä keittämääni keittoa heille, ja päiväkahvin kera omenaisen kääretortun.

Sieltä tultuani ennätin viimein aloittamaan pihan siivousta. 
Kauan ei harava ehtinyt heilua, kun siitä katkesi tai murtui pitkä rivi piikkejä keskeltä, reunoille jäi muutama ehjä. Haravani muistutti ekaluokkalaisen lapsen hymyä, kun etuhampaat ovat irronneet.

Jatkoin vielä sinnikkäästi vajavaisella kalustolla, kunnes annoin periksi. Ennätin vielä katkoa hieman talventörröttäjiksi jääneitä perennanvarsia, ennenkuin sauna kutsui.

Tänään ajattelin jatkaa pihalla päiväruoan jälkeen, mutta eikös alkanutkin satamaan! No, sade ja vesi tekevät hyvää luonnolle ja pihan kasveille, joten satakoon vaan:)

Ruskeasta pihasta ei viitsi kuvia laittaa, joten tässä pari kuvaa viime kesältä

12 kommenttia:

 1. Voimallista haravointia =). Täälläkään vihertää hyvin vähän. Joitain sipulintupsuja on pyrkinyt maanpintaan. Enimpiä talventörröttäjiä katkon. Haravointia kokeilin minäkin, mutta maa on vielä aika märkää. Sitten alkoi pisaroida, joten sisälle ja syömään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, ilmeisesti oli hiukan rajut otteet:) meilläkin on takapihalla vielä ehkä turhan märkää, osittain jäässäkin maa. Mutta tästä sitä pikkuhiljaa mennään kesää kohti!

   Poista
 2. No, olipa huonoa tuuria, kun haravasi sanoi sopimuksensa irti ja jouduit keskeyttämään puuhasi. Täällä meillä on myös pihatyöt aloitettu. Olen siistinyt kukkapenkkejä, puiden kaadosta tulleita viimeisiä risuja ja roskia, kulottanut ojanpenkkoja ja leikannut ja muotoillut havuja. Kasvihuoneen räystäslautojen asennuksessa olen myös ollut mieheni apuna ja mikä olikaan ollessa, kun ilma oli asennushetkellä kuin "morsian".
  Mukavaa sunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin laittanut kunnolla jo tuulemaan! Kukkapenkkien siivoamista olisi sekä pensaiden siistimistä...ja ties mitä, kun vaan kelit suosisivat. Työpäivän jälkeen ei aina oikein meinaa jaksaa, mutta kummasti sitä tuolla pihalla sitten piristyy:)

   Poista
 3. Meillä ei ole pihatöitä vielä aloitettu.Lunta on vielä jonkun verran tai sitten maa on niin märkää ettei kannata vielä haravoida. Mutta joka tapauksessa, ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, aikaistahan vielä on! Harvemmin meilläkään on huhtikuun puolella päässyt mitään tekemään. Märällä nurmella ei tosiaan kannata kulkea, jää vaan painumia nurmikkoon. Ihanaa kuitenkin tämä kevätaika ja valon lisääntyminen:)

   Poista
 4. Alootin tänää penkkien siivouksen. Haravahan en oo viälä koskenukkaa.
  Mikäs muute on tuas keskikuvas oranssilehtine pensas? Joku heisi varmastikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaankin heisiangervo, olikohan physocarpus Amber jubilee nimeltään. Viime kesän löytö Blomqvistilta:)

   Poista
 5. Jep, nyt sitä pääsee pihalle rapsuttelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, Pirjo, tästä se taas lähtee! Ja uusia suunnitelmia lienee kovasti sielläkin mielessä:) harmi vaan, kun koko viikolle on näköjään luvattu sateita.

   Poista
 6. Nyt sitten käynnistyi pihahommat sielläkin. Täytyy varmaan mennä hankkimaan uusi harava, että pääse jatkamaan. Eiköhän se sadekin jo kohta lopu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, laitoin miesväen eilen hakemaan uutta vaihtolapaa haravaani. Kyllä nyt taas pyyhkii hyvin:) Eilen oli muuten pitkästä aikaa sateeton päivä täällä, ja ilta hurahtikin pihalla.

   Poista