Neljä kättä ja Black & Decker

Maanantaina, 26.9.2016

Syksy etenee värikkäänä ja mukavan lämpöisin kelein. Ei ole vielä tarvinnut pipoa ja hanskoja kaivella esille. Eikä muuten sukkahousujakaan.

Minä en ole viitsinyt tehdä ulkona kovinkaan paljoa vielä syystöitä.  Joitakin kesäkukkia olen kantanut kompostiin ja vähäsen katkonut perennojen varsia. Kukkasipulit saavat vielä odottaa istuttamistaan, kun on niin lämmintä vielä.

Ostaa pätkäytin tässä muutama viikko sitten oksasilppurin. Lähdettiin Onnelan väen kanssa kaupungin taimialeja katsastamaan, ja sillä reissulla löytyi silppuri edullisesti Honkkarista.  Olen jo pitkään tuota peliä mieluillut. Pensaita saa karsia jatkuvasti, ja kaikki oksat on tähän asti pitänyt kuljettaa pois tontilta.

Tämäpä osoittautuikin oikein mainioksi hankinnaksi!  Tontilta kaadettiin myrskyn kaatamien pihlajien lisäksi myös muutama muu pihlaja ja tuomi. Näistä tulleet oksat ja risut silppuri ruksutteli pieneksi alta aikayksikön. Touhu oli sen verran mukavaa, että isäntä silppusi kaiken mahdollisen, myös katkotut perennanvarret. Melkeinpä tuli kisa, kumpi pääsee koneen käyttäjäksi.

Uusia istutuksia en aio tänä syksynä tehdä, enkä uusia taimia hankkia.  Paitsi jos oikein halvalla saa:)

Mukavaa syyskuun viimeistä viikkoa!

Kärhö Eriostemon kukkii edelleen, kukkinut heinäkuusta lähtien

Kollegalta saatu synttärilahja ehti kukkaan

Uudestaan ennätti kukkaan tämäkin

Pihlajaoksasilpun seassa on paljon myös marjoja

Tästä en enää luopuisi

14 kommenttia:

 1. Oho, tulipa sittä komea! Eipä silti, tiesin, että sulla on vihreä peukalo ;-)

  Oksasilppurista sen verran, että toivottavasti on neljä kättä ja kaksikymmentä sormea jatkossakin... hihi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunishan tuo kukka on, nimensä veroinen, kiitos vaan:) Juu ei, ei sinne silppuriin kannata raajojaan työntää, on sen verran tehokas peli kuitenkin...Siinä on muuten peruutusvaihdekin:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Satu, toivottavasti kestää käytössä. Oksasilpun voi käyttää maan kuohkeuttamiseksi, tai pensaiden juurella. Pelkkää hyötyä:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin tuntuu olevan:) En ymmärrä nyt, miksen jo aikaisemmin tätä hankkinut. Paljon on tältä tontilta lähtenyt oksaa ja risua juhannuskokkoon. Nyt siihen pitää katsella tarvikkeet muualta:)

   Poista
 4. Ostin myös oksasilppurin kesällä. Mukavasti sain orapihlaja-aidan alle haketta maisemointikankaan päälle. Hyödyllinen vempain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, kiva kuulla kokemuksia. Samanlailla ajattelin tuon silpun hyödyntää pensasaidan ja pensaiden alle. Luulenpa, että käyttöä löytyy sekä keväällä, että syksyllä:)

   Poista
 5. Silppuri on ihan must. Tuplahyötynä jätteestä tuleekin hyödykettä. Sitten huomaat, että risuja tartteis enempi kuin tontti tuottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, ajattelinkin, että me varmaan nyt karsitaan pensaita enemmän kuin tarvista olisi:) Eilen viimeksi mies illalla kotiuduttuaan kyseli, onko mitään pihatöitä? Sanoin ruohonleikkuuta ja haravointia löytyvän, mutta tarkensi kysymystään: Mutta onko mitään silputtavaa:D

   Poista
 6. Ihana tua kärhö! Silippuri pitääski hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, tuo sininen Eriostemon on ihan uskollisista uskollisin kukkija! Ei säikähtänyt viime talvestakaan. Kyllä sun on nyt mentävä silppurikauppaan, suosittelen:)

   Poista
 7. Noita sun kärhöjäsi olen kadehtinut heti siitä asti, kun kuviisi törmäsin ensimmäistä kertaa! Mahtava tämäkin yksilö! (Omistani yksi kukki tänä vuonna runsaasti, kolme muuta teki muutaman kukan. Loput monta näyttivät joko muutamaa kituvaa vartta tai muhkeaa vihreää pehkoa.)

  Oksasilppuri on minunkin suosikkini, onnea ostoksesta! Vielä kun muistaa pitää terät timmissä kunnossa, on ilo työskennellä. Jokohan meillekin kohta kannattaisi hankkia moinen vekotin? Piha alkaa vähin erin muuttua peltotontista kohti puutarhaa.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini, jotenkin mun kärhöt on taantunu, eivät oikein jaksa kukkia, vaikka kuinka selkä vääränä kastelisi ja lannoittaisi. Tuo Eriostemon ja Hagley hybrid ovat niitä uskollisia kukkijoita, jotka menestyvät vuodesta toiseen. Pitäisikin tässä karsia pensaita, että pääsisi silppuroimaan. Se on niin hauskaa touhua:) Ja kyllähän perennanvarsiakin riittää...Isäntä juurikin varoitteli, ettei missään nimessä saa millään metallisella kepillä törkkiä tukoksia auki silppurista, ettei terät tylsy.

   Poista