Jo riittäisi

 Torstaina, 25.2.2021

Riittäisi jo lumi yhdelle talvelle! Viime päivinä on ollut yksi puheenaihe yli muiden, lumen ylenpalttinen runsaus.  Enpä muista vastaavaa lumitalvea ihan lähivuosilta. Lumilinko on ollut vallan hyvä kapistus ja tosi tarpeellinen hankinta aikoinaan. Kun kääntyy autolla meidän pihaan tieltä, tuntuu kuin sukeltaisi tunneliin tai solaan. Tämmöisestä piirua vailla metrikuuskytsenttisestä muorista ei paljon päätä enempää tuosta kohdasta näy.

Kasvit pärjäävät lumensuojissa nyt hyvin. Valitettavasti myös myyrät sekä kotilot viettävät lokoisia oloja lumipatjan alla.

Pienemmistä pensaista ja havuista ei näy enää kärkeäkään.  Tänä aamuna hämärissä katsoin, että mikäs risu on lennähtänyt hangelle ja yritin nyppäistä sen pois. Eihän se onneksi irronnut, kun oli riippalehtikuusi Stif Weeperin latvaoksa. En sitä unenpöpperössä älynnyt.

Posti on tuonut ensimmäiset siemenluettelot.  Niitä on nyt ihanaa selailla, vaikken paljon siemenestä kasvattelekaan. Aina voi kuitenkin suunnitella ja haaveilla, esimerkiksi isommasta hyötykasvialueesta...
9 kommenttia:

 1. Lunta on valtavasti, tosin meillä oli helmikuussa 2018 melkein kymmenen senttiä paksummat kinokset. Saa nähdä, rikotaanko ennätykset tänä vuonna, sillä saattaahan maaliskuussa sataa vielä paljonkin lisää. Toivottavasti ei kuitenkaan enää paljoa tulisi. Mukavaa helmikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna🙂 nyt heitti lämpöisen kelin ja mukavasti tuntuu jo ihanan keväiseltä😊

   Poista
 2. Sais torellaki olla jo kaikki täs. Ei yhtäkää hiutalesta enää. Ihan mahtavaa färiterapiaa tua toinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito, Navettapiika. Väriä vähän tähän ylen valkeaan maisemaan😊

   Poista
 3. Kyllä riittäisi minullekin! Tänään oli täällä meillä jo lämpimämpi ilma +3,9, mutta nyt hiekkatiet ovat joko liukkaat tai sohjoiset kohdasta riippuen. Sieltä se kevät keikkuen tulevi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä Keski-Suomessa useampi lämpö aste tänään, ja aurinkokin näyttäytyi. Ajotiet sulana, mutta pihateillä on paksu sohjokerros. Jäätäkin paikoin, varovasti saa mennä.

   Poista
 4. On ollut luminen talvi! Juuri puhuttiin mieheni kanssa, että taisi viime talvena kolata pihalta lumia vain pari kertaa. Nyt pahimpina päivinä on joutunut kolata pari kertaa päivässä!
  Jospa se alkais nyt vajota pikkuhiljaa, ainakin "räystäät tippuu" ja on plussan puolella, mutta kauanko? Sitten alkaa jäätikkökelit, jotka on mulle myrkkyä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talvi olikin erikoinen täällä Keski-Suomessa. Lunta ei nimeksikään, vuoroin satoi vettä ja pakasti. Nyt on sikäli perinteisempää talvea, että on päässyt hiihtämään ja mäenlaskuunkin.

   Poista
 5. Lunta on ollut todella paljon, mutta kyllä se lumenpinta nopeasti myös hupenee, joten uskotaan, että pian on maata näkyvissä:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista