Paljastuksia lumen alta

 Torstaina, 22.4.2021

 Pihakausi on sitten käynnistynyt. Viime viikonloppuna oli niin kertakaikkisen lämmintä ja aurinkoista, että oli aivan mahtavaa päästä ulos kuopsuttelemaan. Ensimmäisenä siistittiin terassi ja laitettiin keinuun katos ja pehmusteet, että pääsee  nautiskelemaan.  Lumilänttejä oli vielä siellä täällä, mutta sulapaikoista sain  siistittyä perennapenkkejä ja nurmikkoakin rapsuteltua.  Kaikenlaista roskaa löytyi lumen alta, kuten ulkotulien metallisia kuoria, naapurien ampumien uudenvuodenrakettien keppejä ja talipallojen verkkoja. 

Löytyipä myös erikokoisia mustan jätesäkin riekaleita. Säkki oli jäänyt minun syyssiivoiltani takapihalle lojumaan, ja myrskytuuli oli heittänyt sen pihavajalle menevälle polulle. Isäntä kun avasi lumilingolla kulkuväylää paksuun hankeen, niin jätesäkki takertui lumen alta lingon koneistoon.  Sehän ei sieltä lähtenyt kuin pala kerrallaan repimällä ja puukon kanssa leikkaamalla. Irrotuksessa käytetty keittiön paras Fiskarsin iso veitsikin löytyi sitten takapihalta, terä ja kahva irronneina. Niin ratkesi myös erään kadonneen keittiöveitsen salaisuus.

Silmä tarkkana olen tutkaillut, nouseeko ruskeanmustista perennapenkeistä jotain vihreää. Joitakin krookuksia ja tulppaanin alkuja on näkyvissä. Sinivuokot avaavat kukkiaan tontin rajalla. Perennoista leimujen ja kallionauhuksen alkuja löytyi. Köynnöspinaatin punaiset alut ovat  myös niitä ensimmäisiä  nousijoita. Ilokseni huomasin sisareltani saadun jouluruusun tehneen kukkasen. Se on ollut jo muutaman vuoden paikallaan, muttei koskaan kukkinut. 

14 kommenttia:

 1. Niin ne talven salat paljastuvat... Mukavasti kukkii jo sielläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti kevätkukkijat nousevat, kunhan lumi sulaa päältä. Nyt taitaa tulla valitettavasti hiukan viileämpää keliä.

   Poista
 2. Vaikka tavaroista ja säkeistä yrittää pitää huolen, niin välillä tekee tuuli tai unohdus tepposia. Ihania kukkakuvia! Nyt on lämpötila laskenut melkoisesti viime viikonloppuun verrattuna, mutta parempi ottaa kylmä vastaan nyt, eikä toukokuun alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä, parempi kylmä nyt kuin toukokuussa. Aika usein on vappukin ollut viileä. Eipähän tarvitse yrittää tehdä kaikkia pihatöitä yhtä soittoa🙂

   Poista
 3. Joka vuasi löytyy lumen alta jotaki kummallista. Ihanan annoksen saatihin jo lämpööstä, mutta kyllä tämä takatalaven tynkä oli tiätenki pelekona. Onneksi sitä kerkes jo jotaki teherä. Malttaa taas rauhas orottaa kuivempia ja lämpöösempiä keliä. Kiva löytää pihalta uus kukkija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade on tehnyt hyvää. Ilma on rakastunut, illalla oli hyvä kevään tuoksukin. Paljon olisi taas tehtävää pihalla, mutta vähän kerrallaan🙂

   Poista
 4. Lumien alta löytyy usein monenmoista, mukavia yllätyksiä ja sitten ei niin mukavia... Kuvat kertovat kivoista kohtaamisista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä löytyy kaikenlaista. Eilen löytyi muovisen vesitonkan puolikas😊

   Poista
 5. Nauratti nuo puutarhalöytönne. Ei sitä ensimmäiseksi tule keittiöveistä puutarhasta etsittyä - vaikka selitys ihan luonnollinen olisikin. Onneksi löytyi myös kauniisti kukkiva jouluruusu ja monta muuta kevään ihanuutta.
  Kiitos, että olet käynyt kommentoimassa blogiani. Kuvittelin itseni blogiisi kirjautuneeksi lukijaksi, vaan enpä ollutkaan. Nyt sekin asia on korjattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, tässä huushollissa sattuu ja tapahtuu jos jon kinlaista hupaisaa jatkuvasti😊kiva, kun kävit kommentoimassa, olethan "vanhimpia" blogiystäviäni🙂

   Poista
 6. :D Vaikka muovipussi lumilingossa ei ehkä isäntää sillä hetkellä naurattanut, niin onhan tuossa kieltämättä hieman tilannekomiikkaa. Ja keittiöveitsikin löytyi! Meillä isäntä on vetäissyt ruohonleikkuriin vahingossa hallaharson, joka oli kyllä melko asiallisesti kiinnitetty kasvilavan reunaan sekä ei-niin-asiallisesti kukkapenkin reunassa repsottaneen paksun ja ison muovin. Hallaharso meni tuhannen silpuksi ja muovia joutui repimään väkivalloin ruohonleikkurin sisuksista. Näitä sattuu itse kullekin. Ihanasti teillä jo kukkii vaikka mitä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, voi ei! Ruohonleikkuristakin on työlästä repiä ylimääräistä tavaraa. Ei koneenkäyttäjää sillä hetkellä varmaan naurata. Jälkeenpäin kyllä voi vitsailla. Jokunen vuosi sitten satuin just vilkaisemaan ikkunasta, kun isäntä veteli lumilingollaan pallotuijan vihreänä silppuna hangelle...

   Poista
 7. Salaisuuksien puutarha :) Joutuko isäntää kovinkin lepytellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, kyllä se siitä leppyi😊 eihän se tarvi muuta kuin vähän hyvää ruokaa ja saunaoluset😊

   Poista