Kesäkuun muistoja

 Maanantai, 28.6.2021

Helteinen kesäsää jatkuu. Puutarha kukoistaa, kiitos lämmön, ja satanutkin on sopivasti.  Helteiden ansiosta kukinta vaan menee nopeasti ohi.  Kärhöistä osa on oikein hyvässä kasvussa, osa taas oikuttelee, eikä nosta päätään mullasta ollenkaan.  Yleensä runsaskukkainen suviruusu on ottanut jostain kovasti itseensä, eikä tehnyt kukan kukkaa. Uutta versoa pukkaa kuitenkin mukavasti, toivottavasti ensi kesänä taas kukkisi. Pionit availevat mahtavia kukkiaan ja tarhakurjenpolvet loistavat sinisinä läiskinä.









Viikko sitten oli valtakunnallinen Avoimet puutarhat -tapahtuma.  Pääsin taas kerran Onnelan väen mukana nauttimaan reissusta ja kauniista puutarhoista. Elimäellä poikkesimme Mustilaan. Täydensin pihan aukkokohtia kuunlilja 'Sum and Substancella', pari  kurjenpolvea lähti myös mukaan, 'black reiter' ja 'Patricia'. Varsin maltillista siis. Mustilan pihalla nautimme Onnelan isännän tekemistä retkieväistä, niin jaksoimme taas eteenpäin.







Matka jatkui Korialle, missä piipahdimme ihastuttavaan, hyvinhoidettuun Lakiassoiden taajamapihaan. Sieltä Porvooseen, missä halusimme vierailla jo toiseen kertaan Pursioiden upeassa rinnepuutarhassa. Porvoossa kävelimme vanhoilla mukulakivikaduilla ja poikkesimme syömään ja kahville. Kotona olimme joskus puolenyön tietämissä. Olipa ihanaa kesämatkailua kesäisessä maisemassa.

Juhannus meni Rattoisasti mökkimaisemissa, kuten ennenkin. Ylätalon väki tuli aattoiltana kokolle ja iltaa viettämään. Koko viikko on ollut niin ylen kuuma, että ollaan käyty harva se ilta mökillä uimassa ja lampipesulla. Kuumaa saunaa ei ole kaivattu juurikaan.

Tämä viikko vielä töitä, sitten pääsee nauttimaan pihaelämästä taas kokopäiväisesti:)






6 kommenttia:

 1. On ilimoja pirelly, hyvin menöö toistaaseksi, mutta pian näkyy puutarhas kuivuuren merkit. Kuis suviruusu ny nii?! Ihana kärhö. Onko 'Jenny'? mukavaa ku pääsit kiäetämähän avoomiihin. Munki tekis joskus miäli kiärtää eteläs, mutta se vaatii pirempää reissua. Mukavaa lomanorotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivuutta täälläkin pelätään. 3 edellistä kesää hirmu kuivaa. Tuo kärhö on joku alppikärhöihin kuuluva, nimi hukassa. Eipä minunkaan tulisi yksin lähdettyä noin pitkiin matkoihin, mutta sisareni ja miehensä mua uskollisesti vievät mukanaan😊

   Poista
 2. Puutarhassasi on kukkaista ja rehevää. Kuivuus ei ainakaan siellä vielä näy, kuten täällä meidän nurkilla. Ehkä suviruususi on vain väsähtänyt ja kukkii sitten ensi vuonna, toivotaan.
  Sinulla olikin kiva reissu hyvässä seurassa.
  Lomaasi ei enää ole montaa päivää. Leppoisia päiviä siihen saakka ja kivaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between😊 lomaa kyllä ootan kovasti, että pääsen nauttimaan kokopäiväisesti pihaelämästä. Tosin on luvattu melko kuumaa, ettei paljoa pihatöitä ehkä jaksa. Mutta lekotellaan keinussa sitten😊

   Poista